Csajozzunk, pasizzunk…de hogy kezdjek neki?

posted in: Uncategorized | 0

Mindenki, aki már átélte, tudja, hogy kamasznak lenni nehéz dolog.

Sok kérdés foglalkoztatja, többek közt az is, hogy hogyan hívja fel magára a másik nem figyelmét? Vajon hogyan működik egy boldog párkapcsolat? Ő vajon hogyan szerzi meg a tapasztalatokat? Milyen a jó szex?

 

Sokan keresnek meg hasonló kérdésekkel. Hiába tetszik nekik valaki, nem tudnak hozzá közeledni, vagy éppen nem a megfelelő módon közelít a másik felé.

Gyakran a lány rohanja le a fiút, ő kezdeményezi az első csókot, ő hívja randevúra, rátelepszik. A fiúnak ideje sincs udvarolni, eldönteni, hogy akar-e egyáltalán valamit.

Egy egészséges fiú természetesen nem áll ellen annak, ha egy lány felajánlja neki a kegyeit. A fiúnak ez kényelmes, hiszen nem kell kezdeményeznie, udvarolnia, energiát belefektetnie.

A baj ezzel az, hogy a könnyű préda, a túl direkt lány csak rövid ideig érdekli. A fiú számára fontos a hódítás, harcolni akar a lányért.

A lány mindeközben nem érti, hogy miért nem kell hosszú távon senkinek. Az önértékelése csorbát szenved, nem érzi magát sem értékesnek sem szerethetőnek.

 

A média nagy része azt sulykolja belénk, hogy nincs szükség a nemi szerepekre, de a fent említettekből is látszik, hogy a nemi szerepek elmosódása, felcserélődése nem éppen a boldog párkapcsolatok kialakulásának kedvez.

 

Akkor mit lehet tenni?

Mint mindent, a szexuális viselkedést is meg kell tanulni. A tanuláshoz gyakorlat és tapasztalat kell.

 

Vajon mi kelti fel a szexuális érdeklődést?

A lányok szemében az a fiú vonzó, aki nem a széttárt combokat várja tétlenül, hanem energikus, aktív fiú módjára adózik a hódítás művészetének. Aki nem szégyelli megmutatni rajongását, kimondani vonzódását, aki elég bátor ahhoz, hogy kinyilvánítsa érzelmeit.

A „jó nőség” nem a tökéletes külsőre vonatkozik. A fiúkat az mozgatja meg, ha egy lánynak kellemes a kisugárzásra, harmóniában van önmagával. A fiúban ez ébreszti fel a vágyat, a hódítási szándékot.

 

A lányok csábítsanak, a fiúk hódítsanak!

Lányok, a kiszemeltjeitek felé küldjetek figyelemfelhívó jeleket, kedves gesztusokat, vessétek be mosolyotokat, kedvességeteket, ugyanakkor éreztessétek vele, hogy neki kell az első lépéseket megtennie.

Ha tényleg tetszetek annak a fiúnak, el fog hívni randevúra.

 

Fiúk, ti pedig fektessetek energiát abba, hogy azt a nektek tetsző lányt meghódítsátok.

Szedjétek össze minden bátorságotokat, és udvaroljatok neki, bókoljatok, figyeljetek rá, érdeklődjetek, legyetek határozottak.

Ezekkel azt üzenitek egy lánynak, hogy kell nektek, tetszik nektek, hat rátok, hiszen érte csináljátok az egészet.

 

Ha ezeket a viselkedésmintákat beépítjük a mindennapjainkba, vérünkké fog válni a csábítás, illetve a hódítás. Életünk bármely szakaszában hasznát tudjuk venni, hiszen több évtizedes házasságban, együttélésben is fent kell tudnunk tartani a másik érdeklődését, a szenvedélyét.

 

 

Vajda Júlia

Szexológus,

a Szexológiai Tudományos Társaság tagja

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük