Női vezetők – szerepleosztás munkahelyen, párkapcsolatban

posted in: Uncategorized | 0

A cikkben arról írok, hogy miért nehéz női vezetőként harmonikus társkapcsolatot működtetni, és hogyan lehet orvosolni boldogtalan viszonyunkat avagy megtalálni a megfelelő társat.

Manapság egyre több a magányos ember, aki vagy nem találta még meg élete párját, vagy boldogtalan kapcsolatban, házasságban él.

Női vezetőként főleg nem könnyű harmonikus kapcsolatot működtetni, egyrészt a rengeteg munka veszi el az időt, másrészt kevés az olyan férfi, aki együttműködő partnerként hosszútávon kitart a nő mellett. Szerencsére van megoldás.

 

Vajon mi vezetett idáig?

A 19. század végétől a társadalom szociális és technikai fejlődése révén hatalmas átalakuláson ment keresztül, a hagyományos női szerep fokozatosan, ámde nagymértékben megváltozott. Ennek pozitív hozadéka, hogy a nő fontos, nem másodlagos szerepet kezdett játszani a társadalomban, a politikában, a családban, az élet mindennapjaiban.

A nők helyzete sok szempontból még napjainkban is nehéz, hiszen sokat kell küzdeniük ahhoz, hogy a férfiakkal egyenlő lehetőségeket kapjanak, akár vezetői pozíciót is betölthessenek. Továbbá szembe kell nézniük azzal is, hogy gyakran jelentős fizetésbeli különbségek is vannak.

Ahhoz, hogy valaki nőként fel tudja venni a versenyt a munkaerőpiacon a férfiakkal, az bizonyos viselkedésváltozást is megkíván.

Bár többféle vezetői stílus létezik, bizonyos személyiségjegyek általánosságban véve mindegyikre jellemzőek. Ilyen például a sikerorientáltság, céltudatosság, határozottság.

A mai nő határozott, független, karrierorientált. A női lágyság háttérbe szorult.

 

Mi ezzel a probléma?

A munka során megszokott „főnöki” viselkedésminták rögzülnek, és egy idő után beépülhetnek a magánéletbe is.

Sok nő hazaviszi a munkahelyi attitűdjét, otthon is domináns, utasít, dirigál, kritizál, elfelejt kedveskedni. Lassan megszűnik az intimitás, elmaradnak a tartalmas beszélgetések, közös programok. Elhal a kapcsolat.

A domináns szerepben lévő nő irányító, aktív, céltudatos, sok élethelyzetben maga alá rendeli a férfit. Azt a látszatot kelti, hogy nincs is szüksége a férfire, aki egyre inkább fölöslegesnek érzi magát, hiszen a nők képesek mindarra, amire ő.

A megváltozott nemi szerepek ősi egyensúlya felbomlott, a harmónia megszűnt, ami számos negatív következményt von maga után, többek között azt, hogy hosszan tartó, kiegyensúlyozott párkapcsolatok csak ritkán alakulnak ki. Megjelent a szingli lét, mint életforma.

Sokan félnek a csalódástól, bizalmatlanok, nem mernek elköteleződni, pedig az ember, társas lény, fontos a megfelelő partner, akivel megoszthatja a napi örömeit, bánatait, érzéseit, gondolatait, akire számíthat, és aki szereti.

Ha nem a szerelem – vagy hosszabb harmonikus párkapcsolat –, akkor valami más kell, hogy lekösse a sok-sok hatalmas energiát és feszültséget. Ezért belefeledkezik az ember a munkába, mert az sikereket hoz, megjutalmaz (anyagilag, egzisztenciálisan), és mert valamihez – valakihez tartoznunk kell.

A munka minden időt elvesz, nem jut idő a hobbira, a kikapcsolódásra, arra, hogy párt keressen és találjon magának.

 

Megoldás

Bizonyos viselkedési mintázatokon változtatni kell, ami sok odafigyelést és tudatosságot igényel, de megéri a fáradtságot.

Nagyon lényeges például, a megfelelő kommunikáció elsajátítása. Fejezze ki igényeit, kéréseit a másik felé.

Fontos arra is kellő figyelmet fordítani, hogy az intimitás – csókok, simogatások, kedves gesztusok, figyelmességek a másik irányába – megmaradjon.

A harmonikus kapcsolat megőrzése érdekében muszáj közös programokat tervezni, minőségi beszélgetéseket folytatni.

Ossza meg partnerével gondolatait, nehézségeit, beszéljék meg, hogy ki milyen feladatokat végezzen el.

Egy kedves kérésre a férfi nem fog elutasítóan reagálni. nem fog kibúvókat keresni, hiszen a férfinak fontos, hogy a nő érezze, hogy támaszkodhat rá, és bármikor visszatérhet a védőszárnyai alá. Ehhez pedig bizonyos területeket kell biztosítani számára, ahol aktív lehet, irányíthat, dönthet; megélheti férfiasságát.

 

Vajda Júlia

Szexológus,

a Szexológiai Tudományos Társaság tagja

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük